Proizvodi Bio Zone

  • Image
38055986 1136619266477618 5671293667696967680 n2

Basmati riža

Basmati riža je vrsta riže dugog zrna, koja potječe iz Južne Azije. Neizostavan je dio svakodnevne prehrane ljudi u Indiji i Pakistanu, a danas njena popularnost raste širom svijeta, zbog jedinstvenog okusa i brzog kuhanja. Basmati riža smatra se “super žitaricom”, budući da sadrži svih 8 esencijalnih aminokiselina (što je čini idealnom namirnicom za vegetarijance). Basmati riža prepoznatljiva je po svojem izduženom zrnu, mirisu i okusu. Postoje dvije vrste basmati riže: bijela i smeđa.  Okus ove riže je tako ugodan, da je nije potrebno pržiti nakon kuhanja, niti uz nju konzumirati hljeb, dovoljna je sama za sebe (uz malo povrća ili varivo). Zbog njenog jedinstvenog okusa poznata je kao “premium long-grain rice” (premium riža dugog zrna). Nakon kuhanja, zrna ostaju odvojena (ne sljepljuju se), što daje divan izgled i okus ovoj riži. 

BIOZONE= 100% prirodni proizvodi, potvrđene kvalitete. 

Mercator je trgovina sa najširom ponudom proizvoda zdrave hrane na jednom mjestu.

Muesli

Musli

Mješavina gotovih i instant mlinskih proizvoda od pira sa medom i kokosom. Ekološki proizvod iz ekološke proizvodnje. Preliti sa mlijekom, jogurtom ili voćnim sokom. 

Mješavina žitnih pahuljica sa čokoladnim pahuljicama. Ekološki proizvod iz ekološke proizvodnje. Preliti s mlijekom, jogurtom ili voćnim sokom.

Zemlja porijekla: Austrija

Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Sastojci: zobene pahuljice, šećer od šećerne trske, dehidrirani kokos, cjeloviti šećer od šećerne trske, suncokretovo ulje, ekspandirana pšenica,kakao u prahu (3,8%), pšenične pahuljice, čokoladne pahuljice (2%), šećer, cjelovito mlijeko u prahu,kakaova masa, kakao maslac, slatka sirutka u prahu, emulgator:suncokretov lecitin, sol

Izjava o alergenima: Može sadržavati orašasto voće/orašaste plodove u tragovima.

36845545 1113261482146730 1555626520272175104 n2

Voćni namaz od šljiva

Koliko puta Vam se desilo da žurite na posao i čini Vam se da ćete na sve zakasniti. Kažu da doručak ne valja propuštati, jer upravo nam on daje energiju za predstojeći dan. BioZone opet misli na Vas. U našem asortimanu pripremili smo nešto novo, ukusnije, slatko, a pritom zdravo.  Ljubitelji zdrave ishrane će od sada osim u voćnom namazu BioZone od marelice, moći uživati i u namazu od šljiva. Riječ je o ekološkom proizvodu iz ekološkog uzgoja. Proizvedeno od 89 grama voća na 100 grama konačnog proizvoda.

37296710 1120456518093893 7537938797305004032 n2

Sojin napitak

Soja je biljka koja potiče iz Istočne Azije i bila je jedna od najvažnijih izvora ishrane u Aziji. Ovisno o vrsti imamo žutu, zelenu i crnu soju. Od njenog sjemena se cijedi i pravi sojino ulje koje se koristi u proizvodnji margarina i sapuna. Ocjeđeni dijelova se mogu iskoristiti za izradu kolača i brašna, dok od kuhane soje se proizvodi sojino mlijeko, tofu ili se koristi kao začinski sos. U današnje vrijeme se sve više priča o hrani biljnog podrijetla koja ima mnoštvo pozitivnih utjecaja na zdravlje. Soja kao ''top'' namirnica 21.stoljeća se i danas izrazito istražuje, te su joj dokazane brojne prehrambene vrijednosti zbog kojih i sama prodaja soje raste velikom brzinom.

Potražite u Mercatoru na policama Bio ZONE asortimana!

Marelica

Voćni namaz od marelice

Koliko puta Vam se desilo da kasnite na posao, a razmišljate šta pojesti za doručak? 
Žurba, obaveze, nedostatak vremena. 

Za dobar dan, najvažniji je zdrav doručak. Većina nutricionista složit će se da je doručak najvažniji dnevni obrok i da je redovito doručkovanje poželjna prehrambena navika. Nakon 8-10 sati posta, organizam je ujutro u prvom stadiju gladovanja. Kako bi pokrenuli metabolizam i mozgu osigurali potrebnu energiju, prvi dnevni obrok ne bi trebalo predugo odgađati.

Probajte ukusni voćni namaz od MARELICE. 100% prirodni proizvodi potvrđene kvalitete.
Kokos secer

Kokosov šećer

Kokosov šećer, poznat i kao palmin šećer ili šećer kokosove palme, jedno je od najpopularnijih sladila u kulinarstvu.  Razlog njegove popularnosti leži ne samo u ugodnom okusu, već i u širokoj primjenjivosti i činjenici da je zdraviji od mnogih drugih sladila. Kokosov šećer hiljadama se godina koristi kao zaslađivač u južnoj i jugoistočnoj Aziji. Danas je izuzetno omiljen u Indoneziji, a postaje sve prisutniji diljem svijeta. Iskorištavanje kokosovog stabla u svrhu dobivanja šećera ne oštećuje stablo i ne utječe na njegovu sposobnost davanja drugih kokosovih proizvoda. Mi predlažemo da probate naš Bio Zone kokos-šećer. Uvije nešto novo, ukusno i zdravo možete pronaći u Mercator prodavnicama na odjelima Zdrava hrana. Provjerite!

Kakao prah

Kakao prah

Koliko puta ste se zapitali, kako se izboriti sa stresom?!

Jutro započinjemo novim proizvodom na našim policama. BIO kakao u prahu se smatra jednom od hranjivijih namirnica. Odlikuje ga bogatstvo minerala, te sadrži željezo, magnezij, fosfor, kalij, kalcij i cink. Magnezij je ogroman saveznik u borbi protiv stresa. 

Ulje2

Maslinovo ulje

Na našim odjelima Zdrava hrana bogatu ponudu naše marke Bio Zone stalno obogaćujemo.  Maslinovo ulje ima tri glavna neprijatelja: svjetlo, kisik i toplinu. Oni ubrzavaju kvarenje ulja, kao i njegove karakteristike okusa. Tako kada nabavite bocu kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, osigurajte da je boca dobro zatvorena i čuvajte ga na hladnijem mjestu te daleko od izvora svjetlosti. Za čuvanje ulja nemojte koristiti plastične boce ili posuđe budući da se tako lakše kvari. Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bio Zone marke možete pronaći na policama Mercator BH prodavnica u pakovanju od 750 ml. 

2BIO ZONE letak 3

3BIO ZONE letak 4

4BIO ZONE letak 1