Misli na sebe, biraj zdravo!

  • Image

Zdrav način života i ishrana sve više postaje važan pokretač izbora namirnica koje su neophodne za održavanje balansa tijela i duha u današnjem veoma stresnom okruženju u kojem živimo. Stvaranjem zdravih navika, pravilnom ishranom i vježbom, podstičemo naš organizam na pravilan i funkcionalan rad. U tome nam dosta mogu pomoći nutricionisti, koji spajaju užitak konzumiranja namirnica sa našim zdravljem, i uštediti nam vrijeme i novac. Vrijeme, kako bismo iz prve ruke dobili pravovremenu informaciju usmjerenu isključivo na naš režim ishrane i novac kako ga ne bismo bacali na kupovinu raznih bespotrebnih suplemenata.

Širina asortimana, kvalitet proizvoda i konstantni noviteti su okosnica kvalitetnog programa prehrane s ciljem održivog zdravog načina života.

Mercator BH već godinama podstiče trend promjene načina ishrane uvodeći u svoj asortiman više od 1.300 artikala zdrave hrane, 100% prirodnih, provjerene kvalitete. Ovaj put svojim kupcima daruje besplatne savjete u saradnji sa Aidom Šabić koja će nas voditi kroz ovaj projekt sa edukativnim i stručnim savjetima.

Kada govorimo o ishrani volim posmatrati hranu puno šire od onoga što dolazi na tanjiru. Hrana je vid samonjege i  jako je bitno naučiti kako hrana utiče na svaki segment našeg zdravlja. Hrana utiče na naše fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje. Sve je povezano. Ali, često u cijelom procesu zaboravimo uživati i to onda za posljedicu ima brzo odustajanje od usvajanja neke navike. Počinjemo hranu dijeliti na onu koja je zabranjena i onu koja je dopuštena. Na taj način gradimo loš odnos prema hrani. Fokusirajte se na promjenu koju želite postići i ono što želite postati u tom procesu i započnite realizaciju malim koracima svaki dan. Jedan korak svaki dan je 365 koraka u toku godine koje vode ostvarenju sve većeg cilja i onome što želimo postati u cijelom procesu. Za početak počnimo malim koracima sa što više duginih boja na tanjiru, cjelovitim i nutritivno bogatim namirnicama. Mercator u tome zaista ima najširu ponudu na tržištu. To je kompanija sa kojom dijelim iste vrijednosti i zaista mi je zadovoljstvo biti dio projekta koji radi na podizanju svjesnosti zdrave ishrane u cijeloj jednoj slagalici koja se zove zdravlje“ – ističe Aida Šabić, Life Coach za nutricionizam i zdravlje.