Mali vodič za kupovinu

  • Image
pomozimo jedni drugima3

Budimo obzirni prema drugima

Uz umjereno kupovanje, osigurati ćemo da naše police u svako doba budu dobro snabdjevene. Prekomjernom kupovinom može se dovesti da neki ljudi budu uskraćeni pristupa osnovnim namirnicama te ne budu u mogućnosti priuštiti ih sebi. Stoga, budimo obzirni prema drugima i dobri za sve
Uz 78 prodajnih objekata širom Bosne i Hercegovine, Mercator predstavlja važan stup skrbi ne samo za stanovništvo, već i za važne institucije kao što su domovi zdravlja, bolnice, policija, vojska, civilna zaštita, starački domovi ...

Zajedno možemo osigurati dovoljno za sve!

kupujmo razumno

Kupujmo razumno

Naša vrata ostaju otvorena i na našim policama imamo dovoljne zalihe robe, tako da pretjerana kupovina nije potrebna. Kupujte razumno! Prekomjernom kupovinom namirnica s kratkim rokom trajanja dovesti ćete sebe u trošak jer ih nećete biti u mogućnosti iskoristiti za kratko vrijeme. Savjetujemo vam da u većim količinama kupujete ono što nije brzo kvarljivo poput konzervi graha, tune, tjestenine, riže i slično, a voće, mliječne proizvode i jaja za koje znate da ne mogu dugo trajati dozirate.

U vašoj blizini i dobro snabdjeveni, uvijek tu za vas!

 

Udaljenost

Sigurna međusobna udaljenost

Jedna od propisanih mjera tokom ovog perioda jeste sigurna međusobna udaljenost. U našim prodavnicama strogo pazimo da, kako kupci tako i uposlenici, budu udaljeni najmanje 1,5 metara jedan od drugog.  U slučaju da postoje simptomi (temperatura, kašalj, teško disanje i sl) savjetujemo vas da zamolite nekoga u blizini ko je zdrav da kupi sve što vam je potrebno.

Nastojimo vam osigurati bezbjednu kupovinu u Mercatoru i zato vas molimo da poštujete propisane mjere i ograničenja.

Budite odgovorni prema sebi i jedni prema drugima. 

mislimo na dobro svih nas2

Mislimo na dobro svih nas

Da bismo zaštitili zdravlje svih nas, primjenjujemo sve preporuke nadležnih institucija te su u našim prodavnicama postavljena sredstva za dezinfekciju ruku naših kupaca.

Prilikom kupovine voća i povrća koristimo odgovarajuće zaštitne rukavice i redovno dezinficiramo sve površine u našim trgovinama. Međutim, savjetujemo vam da temeljito operete i dezinficirate ruke prije i nakon kupovine.

Mislite na svoje zdravlje za dobro svih nas!

hvala 1

HVALA

Ne zaboravimo koliko je važno da pomognemo drugima, da se pobrinemo jedni za druge i da budemo uz sve one koji su nam blizu.

I mi smo tu uz vas, u vašoj blizini.

Hvala vam što nam pomažete u dijeljenju tolerancije i solidarnosti.