Greens d.o.o.

  • Image

Društveni biznis Greens d.o.o. nastao je 2018.godine u Sarajevu kao odgovor na potrebu savremenog čovjeka za provjereno zdravom ishranom, ali i uključenjem osoba sa invaliditetom u proces proizvodnje mikropovrća i začinskog bilja. Mikro bilje je naziv za biljke u njihovom najsretnijem trenutku, kada cvatu. Biljke su najjače kada klijaju jer se u tom trenutku otvaraju njihove rezerve vitamina i minerala širokog spektra. Začinske bilje uzgojene su isključivo organskim principima, vrhunske kvalitete s začinskim i ljekovitim svojstvima. Biljke su najjače kada klijaju jer se u tom trenutku otvaraju njihove tajne rezerve vitamina širokog spektra, minerala, sekundarnih biljnih metabolita, bjelančevina... Svo mikropovrće sijano je organskim sjemenom u organski supstrat, a zbog kratkog vremena klijanja i rasta nisu upotrebljavani nikakvi pesticidi ni gnojivo, te je potpuno ekološki proizvod. Cilj Greens-a je opstati u ovom poslu kvalitetom, povećati proizvodnju i ponuditi svježe mikropovrće. Obogatite vikend Greens začinima. Biljke uzgojeno isključivo organskim principima, vrhunskog kvaliteta.

01.Drnda 1100x732

Proizvodi

Trenutno je u ponudi preko 15 kultura mikropovrća i začinskog bilja, a otkad sarađujemo sa Mercatorom, koriste ga mnogi vrhunski bosanski šefovi.

U ponudi Mercatora Ložionička ili Borik su: KORIJANDER GREENS, KADIFICA GREENS, MENTA GREENS, PERŠUN DOMAĆI GREENS, MELISA-MATIČNJAK GREENS, SALATA GREENS, LISNATI ČEŠNJAK GREENS, DRAGOLJUB GREENS, CRVENA MENTA GREENS, CHILI PAPRIČICE GREENS.