1100x501

Mercator je već navikao svoje kupce na raznovrsne novitete, jer neprekidno pratimo svjetske trendove i izazovne zahtjeve tržišta. Premijerno u vašem Mercatoru predstavljamo slovenačko vino Jeruzalem Ormož

Vino Jeruzalem Ormož vrlo je poznato u Sloveniji. To je progresivan brend kvalitete koji nastoji postići obnovu i različitost, pouzdan je i savremen. Ljudi se odlučuju za Jeruzalem Ormož kada žele zajamčenu kvalitetu i žele biti sigurni da u ruci drže slasnu času vina. Boca Jeruzalem Ormoža jamči iskustvo bogate arome; ta su vina poznata po tome što su istodobno aromatična i osvježavajuća.

Prednost ovih vina, proizvedenih u podrumu u Ormožu, temelje se na savremenim metodama proizvodnje vina. Regija Ljutomer-Ormož pruža savršene uvjete za uzgoj bijelih sorta grožđa. Jeruzalem Ormož doista je vrhunski brend u slovenskom ugostiteljstvu i u supermarketima i to s dobrim razlogom.

Laški rizling 1L
Suho
Laški rizling je najraširenija sorta u našem vinogorju. Odlikuju ga lakoća i ugodna svježina te aromatika u kojoj se isprepliću okusi citrusa i tropskoga voća, s nijansom cvjetnih nota. Prikladno vino za svaki dan i različite prilike.

Sivi pinot 0,75L
Suho
Omiljena sorta iz porodice pinota, pinot sivi, jako se dobro prilagodio jeruzalemskom podneblju gdje obitava već desetljećima. Srednjeg je tijela s izraženom sortnom aromom koja podsjeća na nektarine, korice limuna, zrelu crvenu jabuku i začinske note papra. Nudimo ga uz tjestenine, školjke, svinjetinu i meke sireve.

Rumeni muškat 0,75L
Poluslatko
Poluslatki muškat žuti je čest odabir ljubitelja slađih vina. Vino je srednjeg tijela s karakterističnim muškatnim notama koje podsjećaju na limunovu travu, citruse, klinčiće i breskvu. Odlikuje ga intenzivna aroma te prijatan slađi i osvježavajući okus. Služi se kao aperitiv ili uz jela iz azijske kuhinje.