Sedmica italijanske kuhinje u BiH

  • Image

Povodom „Sedmice italijanske kuhinje“, danas je u Mercator centru Ložionička održan prijem NJ.E. Nicole Minasija, italijanskog ambasadora u BiH, sa suprugom Annaritom Lippiello u ime Udruženja Dante Alighieri.

Brojni posjetioci su imali priliku uživati u degustaciji tradicionalnih italijanskih jela koje su pripremili kuhari iz Italije Nicola Galiano i Domenico Trentinell te u raznim kulinarskim radionicama.

Pored toga, u zanimljivom programu uživali su i najmlađi koji su se zabavljali u radionicama za djecu, kao i školi italijanskog jezika u Lumpionici koje je vodilo Udruženje Dante Alighieri.

Osim u Sarajevu, zabavna dešavanja povodom „Sedmice italijanske kuhinje“ danas su održana i u Mercator centrima Borik Banja Luka te u Mostaru i Tuzli.

“Sedmicu italijanske kuhinje u Bosni i Hercegovini”, organizovala je Ambasada Italije u BiH u saradnji sa partnerima. U toku trajanja događaja, četiri italijanska profesionalna kuhara putovala su po BiH i obogatila jelovnike jelima iz svoje regije.

Tokom cijele protekle sedmice Mercator BH je na posebno postavljenim izložbenim i štandovima za degustaciju promovisao italijanske proizvode koje nudi u svojim supermarketima.