Dešavanja

59612798 2460347574028582 2931440712824127488 n

Osvojite putovanje u SAD i otiđite na košarkaški spektakl NBA lige

Za sve one koji još nisu doživjeli košarkaški spektakl NBA lige, Perutnina Ptuj BiH i brand POLI vode vas kroz  virtuelnu stvarnost na velike košarkaške terene NBA zvijezdi Luki Dončiću. Pojedinosti kampanje u virtualnoj stvarnosti predstavljamo 10. i 11.5.2019. od 12h u Mercator centru Ložionička. Poli PETICE VR eventi, kao i nagradna igra provodi se regionalno u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i Srbiji, od 3.4.2019. do Poli maratona 1.6.2019., kada će sretni dobitnici biti izvučeni i objavljeni. Perutnina Ptuj BiH će  jednu  osobu   i njenu/njegovu  pratnju odvesti na utakmicu NBA košarkaške lige u SAD uz plaćene sve putne troškove uključujući i vizu.

Mercator MAJCIN DAN 2019 Lozionicka

Majčin dan u Mercator centrima

Majčin dan je praznik koji se obilježava 12.maja i ima korijene u engleskom i američkom pokretu žena.  Slavi se svake druge nedjelje u maju, iako je službeni datum 12.maj u spomen na Annu Marie Jarvis. Ona je nakon druge godišnjice smrti majke, osnovala Memorial Mothers Days Meeting na kojem je u crkvi ženama dijelila 500 bijelih karanfila. Tom je gestom željela pokazati svoju ljubav prema preminuloj majci. Inicirala je osnivanje službenog praznika u čast majki i zapisala za budućnost kojeg datuma je Majčin dan, što su mnoge zemlje kasnije i prihvatile.  Američki predsjednik Woodrow Wilson proglasio je 1914. godine Majčin dan nacionalnim praznikom. Nedugo nakon SAD-a, Majčin dan postao je praznik i u Engleskoj, potom u Švicarskoj, Norveškoj, Švedskoj, Njemačkoj, a naposlijetku se običaj proširio po cijeloj Europi i svijetu. Toga dana se majke i bake uglavnom darivaju lijepim cvijećem. U nedjelju od 11h do 14h  u Mercator hipermarketima Ložionička, Tuzla, Mostar i Brčko održati će se radionice za djecu gdje ćemo praviti najljepše ukrase i poklone za mame. Sve majke koje dovedu dječicu u navedene Mercator centre, počastićemo kafom...

preview Vaskrs Brcko A1

Kreativne Vaskršnje radionice u Mercator centru Brčko

Bliži nam se Vaskrs, shodno tome ne propustite radionice koje će biti održane u Mercator centru Brčko u subotu 27.04. u terminu od 11h-14h. Dobrodošli!

Mercator DANI COKOLADE I KAFE 2019 lozionicka

Dani kafe i čokolade

U Mercator centrima Ložionička, Borik, Mostar, Tuzla i Dobrinja u petak i u subotu (19.4.-20.4.) u vremenskom periodu od 11h do 18h, održati će se Dani kafe i čokolade. U petak u Mercator centrima Ložionička, Borik i Mostar svi kupci će moći da uživaju u GRATIS Manner snack napolitankama i M&M bombonama koje će im dijeliti hostese na ulazu u market. Naravno biće upriličene i degustacije Grand i Omcafe kafe, kao i Zlatne Džezve. 

Sareni vikend Lozionicka 2019 A

Šareni vikend u Mercator centrima

Šareni vikend u Mercator centrima Ložionička, Tuzla i Mostar...

U subotu 11.04. Vas očekuju edukativne radionice neobične tehnike farbanja jaja... Ne propustite i super takmičenje u tucanju jaja gdje možete osvojiti fantastične nagrade.

U nedjelju 14.04. dođite na edukativne radionice izrade ukrasa i korpica za Uskrs...

 

Svi ste dobrodošli... 

 

Flayer FINAL page 002

Festival Bavarske u Mercatoru

Ne propustite uživati u bavarskim specijalitetima od 11.4.-13.4.2019. od 12h-18h te 18.4.-20.4. u istom vremenskom terminu.

Očekuje Vas dobra zabava, kao i promocija i degustacija bavarskih proizvoda.

Gdje? Mercator centri Ložionička, Dobrinja, Ilidža Grand Centar, Mostar, Tuzla i Borik...

Dobrodošli! 

Meractor Dan grada Sarajeva 2019 ok

Obilježimo zajedno Dan grada Sarajeva

Dan grada Sarajeva obilježava se 6-og aprila. U skladu sa time, pripremili smo super druženje u Mercatoru Ložionička, gdje će sve kupce zabavljati Lana Hamza sa bendom. Svi ste dobrodošli!

P.S: Ne zaboravite doći sa pozitivnom energijom i dobrim raspoloženjem, jer ipak u subotu slavimo... 

Zabavna porodicna subota Borik OK 1200px

Zabavna porodična subota u Mercator centrima Ložionička i Borik

U subotu 30.3. ne propustite posjetiti Mercator centre Ložionička (Sarajevo) i Borik (Banja Luka). 

Ukoliko nemate planova, šta raditi i kuda otići, onda Mercator centri su pravi izbor za Vas i Vašu porodicu.

MERCATOR CENTAR LOŽIONIČKA

Maskote su definitivno atrakcija mališanima, ali i malo starijima. U vremenskom periodu od 11h do 14h u Mercator centru Ložionička Vaše najmlađe očekuje druženje sa maskotama Paw Patrol. Fotografišite se, družite i zabavljajte... Budući da mi volimo naše mališane iznenaditi super, kreativnim stvarima, tako je i ovu subotu. Za njih smo pripremili FACE PAINTING. Pored nabrojanih aktivnosti, pripremili smo i posebnu aktivnost pod nazivom "Plešemo i pjevamo zajedno". Ples je svakako dobra fizička aktivnost koja usputno donosi dobru zabavu, energiju i zdravlje. Za one koje ne vole plesati i pjevati, pripremili smo modeliranje balona. Napravite balone u oblicima kojim poželite. 

MERCATOR CENTAR BORIK

Klauni su umjetnici koji uvijek uspiju izmamiti osmijehe, pažnju i potaknuti nas na razmišljanje. U subotu, dođite na druženje sa klaunom koji će Vas sigurno nasmijati. Pored druženja sa klaunom, za najmlađe smo pripremili FACE PAINTING te posebnu aktivnost "Plešemo i pjevamo zajedno". Isplešimo se i ispjevajmo i dopustimo našoj energiji da nas proljetno ponese. Ukoliko Vaše dijete nije ljubitelj plesa i pjesme, pripremili smo i modeliranje balona. 


Svakako ne propustite iskoristiti PIKA pogodnost gdje za kupovinu iznad 30 KM ostvarujete 10% popusta. Vrijedi za subotu 30.3.2019.

svjetski dan vode plakat mostar

Obilježimo zajedno Svjetski dan voda

Svjetski dan voda (World Day for Water) obilježava se svake godine 22.marta. Proslava ovog praznika određena je usvajanjem rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u decembru 1992.godine. Vremenom je značaj ovog praznika rastao. Obilježavanjem ovog dana Ujedinjeni narodi žele podsjetiti na važnost zaštite vode i nedostatak vode za piće u mnogim zemljama svijeta, jer oko milijardu ljudi nema pristup sigurnoj pitkoj vodi. Glavni uzroci povećanja pritiska na vodne resurse su porast broja stanovnika, ekonomski rast, urbanizacija i industrijalizacija u svijetu koji je suočen s globalnom krizom i klimatskim promjenama. Ugrožavanje i zanemarivanje ekosistema onemogućava osiguranje neophodne vode za život i napredak. Rješenje treba tražiti u prirodi, očuvanjem prirodnih poplavnih područja uz rijeke i našeg krškog podzemlja. Očuvani prirodni eko-sistemi uz naše rijeke s pojasom poplavnih šuma i močvara, te očuvano podzemlje u našem kršu, štite zalihe i kakvoću podzemnih voda što nam omogućava da za razliku od mnogih zemalja Europe pijemo vodu iz slavine. 

Svake godine druga agencija UN-a koja ima veze sa pitanjem voda učestvuje kao koordinator proslave za cijeli svijet. Razvijmo svijest o očuvanju naše životne sredine i voda. 

U Mercator centrima Ložionička i Borik u petak 22.03.2019. održati će se vodene radionice za mališane u periodu od 17h do 19h. 

U Mercator centrima Tuzla, Mostar i Brčko u petak 22.03.2019. održati će se edukativno-zabavne radionice za naše najmlađe, također u istom vremenskom periodu od 17h do 19h.

 

Mercator A1 Valentinovo 2019 Lozionicka

Valentinovo u Mercator centrima

Mnogi zaljubljeni parovi se raduju Valentinovu i obilježavaju ga poklonima i romantičnim izlascima. Posjetite nas u četvrtak, 14.2.2019. u Mercator centrima Ložionička, Mostar, Tuzla, Brčko i Borik i provedite romantični praznik uz širok spektar dešavanja. 

Zanimljivosti o Valentinovu:

 - Znate li da je najveličanstveniji ljubavni poklon Taj Mahal u Indiji? Sagradio ga je vladar Shahjahan u sjećanje na svoju preminulu suprugu koja je umrla pri porođaju. On stoji kao simbol vječne ljubavi. Gradnja veličanstvene građevine Taj Mahala započela je 1634. i trajala je gotovo 22 godine, a ukupno je na izgradnji radilo 20 tisuća ljudi.

- Najstarija poslana čestitka za Valentinovo je ona iz 1415. godine, a poslao ju je vojvoda od Orleansa svojoj supruzi kada je bio zatočen u londonskoj tamnici Tower of Londonu.

- Prvi doseljenici u Ameriku za Dan svetog Valentina poklanjali su slatkiše onima kojima su gajili osjećaje. Velika se vrijednost tada pridavala takvim poklonima, jer su sadržavali vrlo rijetku namirnicu – šećer. Nakon 1800. godine do šećera je bilo lakše doći, no tradicija davanja slatkiša ipak je očuvana. Mnogi za Valentinovo poklanjaju upravo čokolade i bombonijere kao znak svoje privrženosti, zaljubljenosti ili ljubavi.

- Hallmark je proizveo prvu čestitku za Valentinovo još 1913. godine.

- Verona, talijanski grad u koji je Shakespeare smjestio radnju 'Romea i Julije', svake godine primi oko 1.000 pisama uoči Valentinova, adresiranih na - Juliju.

 

 

mercator vikendzaporodicu lozionicka 1200px

Porodični dan: "Danas biram za porodicu"

Ovaj vikend smo rezervisali za porodične dane u Mercator centrima. U periodu od 19. i 20 januara, održati će se događaj „Danas biram za porodicu“. Vrijeme eventa je od 12h do 16h.

U Mercator centrima Ložionička, Dobrinja, Borik, Tuzla, Brčko i Mostar pripremili smo edukativne radionice za naše najmlađe, gdje će moći iskazati svoju kreativnost. Također, mališane očekuje fantastični face painting  i modeliranje balona. U okviru naših centara biće upriličene različite promocije i degustacije. I to nije sve. Porodični ručak će trajati čak dva dana. Uživajte u pečenom piletu po senzacionalnoj cijeni od samo 5,95 KM/kg. 

Mi ne bi bili mi ako Vas ne bi iznenadili dodatno još nečim. Budući da uživamo usrećiti naše najmlađe, u Mercator centrima Ložionička i Dobrinja pripremili smo i druženje sa maskotama. U Ložioničkoj u subotu 19.1. očekuju Vas Minnie i Mickey Mouse, a u nedjelju dobro poznati Paw Patrol. U Mercator centru Dobrinja u subotu 19.1. Vas čeka Paw Patrol, a u nedjelju 20.1. My little pony.

Svi ste dobrodošli!

FB predstava 1080x1080px

Zabavna subota u Mercator centru Ložionička

U subotu 29.decembra, za  Vaše najmlađe pripremili smo zabavnu subotu u Mercator centru Ložionička. 

Vaše mališane očekuje fenomenalna zabava, druženje i kreativne radionice. Upriličili smo druženje sa Djeda Mrazom, a od 15h u saradnji sa SOKO ŠTARK, pogledajte predstavu "Vile i vilenjak u novogodišnjoj oluji".

kafa i cokolada Lozionicka

Dan čokolade i kafe

U subotu 8.12.2018. smo pripremili druženje u Mercator centrima Ložionička i Borik, od 10h do 16h. Provedite Vašu subotu zajedno sa nama, te opustite se uz šoljicu kafe iz Guinessove najveće džezve na svijetu i uživajte uz okuse najfinijih čokolada. Svi kupci koji se nađu u subotu u navedenim Mercator centrima, imati će priliku uživati sa nama i biti dio događaja "Dan čokolade i kafe". 

Zanimljivosti o kafi: 

-Prema legendi, Honore de Balzac je pio 50 šoljica kafe dnevno kako bi mogao ostati budan i nastaviti pisati. Isti broj šoljica kafe dnevno pripisuje se i francuskom filozofu Voltaireu.  

-Amerikanci su vodeći svjetski potrošač kafe. Oni piju oko 450 miliona šoljica kafe svaki dan. Druga dva najveća potrošača su Francuzi i Njemci. Ove tri zemlje popiju oko 65% kafe na svijetu. Ako se ipak uzme u obzir potrošnja kafe po jednoj osobi, Finci su apsolutni šampioni sa gotovo 10 kilograma kafe godišnje! 

-Statistika vezana za ljude koji svakodnevno piju kafu: 68% ljudi popije kafu u roku od sat vremena nakon što se probude. 57% ljudi pošećeri kafu. 35% ljudi pije crnu kafu. Tri od pet ljudi tvrdi da ne mogu započeti dan bez kafe.

U kojoj ste Vi skupini? Da li i Vi dan započinjete šoljicom dobre kafe?

 

Mercator Dani Italije Plakat A1 SA final 2

Dani Italije u Mercatoru

U periodu od 22.11. do 30.11.2018. u Mercator poslovnicama biće obilježeni "Dani Italije". Na određene proizvode, upriličili smo fantastična  sniženja i iznenađenja.

Pored redovne ponude, također u subotu 24.11. u Mercator centrima Ložionička i Borik biće upriličen poseban događaj... Za Vas smo pripremili degustacije autentičnih italijanskih jela koje za Vas pripremaju Mercator pizza majstori i kuhari. Ne propustite napraviti nezaboravnu fotografiju pored italijanskih znamenitosti. Osim degustacija, pripremili smo aktivnosti za najmlađe i brojne popuste. Naravno ne propustite posebne popuste zakupaca u subotu 24.11.2018. u Mercator centrima Borik i Ložionička;

BENVENUTI A MERCATOR ITALIANO! 

Zakupac  Popust
Legend World Wide 20%
Imtec 19%
Luna do 40%
Orsay 25%
Martini Vesto BL 10-20%
Extreme Intimo 20-50%
Golijat 10%
VULECCO D.O.O. 30-70% 
Carmen Line 20%
Planika Flex 20%
Womens secret 50%
Alpina 20-30-50%
Mercator MB festival domacih okusa Plakat A1 LOZIONICKA

Festival brendova

U subotu u Mercator centrima Ložionička, Borik, Tuzla i Mostar održati će se FESTIVAL BRENDOVA. Projekat “Moji brendovi, naše vrijednosti” je po mnogo čemu poseban. Mercator BH je u saradnji sa domaćim bh. proizvođačima, zajedničkim snagama i znanjem, ukazao na važnost bh. proizvodnje na jedan sasvim drugačiji, moderan način zajedničke saradnje. Donijeli smo nove svjetske trendove, kako u trgovini tako i u svim segmentima poslovanja i suradnje sa našim partnerima, na tržište Bosne i Hercegovine. Veliko nam je zadovoljstvo biti dio ove priče. Neke vrijednosti jače su i od vremena jer sa nama stvaraju najljepše uspomene koje nikada ne blijede.

RID Plakat A1 Lozionicka v4

FESTIVAL "Rado imamo domaće"

Ne propustite promocije i degustacije domaćih proizvoda iz asortimana "Rado imamo domaće" uz zvuke tradicionalnih melodija u Ložioničkoj u Sarajevu. 

Svi ste pozvani! Družimo se u SUBOTU, 10.11.2018. od 11h do 16h. 

Uživajte u mirisima i okusima kvalitetnih ukusnih domaćih proizvoda! 

Ne zaboravite: IZA DOBRE HRANE STOJE DOBRI LJUDI. 

 

45501806 1205716699567874 4122869597126787072 n

Kuda poslije posla?

Od 7. novembra, posebna ponuda samo u Mercator hipermarketima. Počastite sebe ukusnim obrokom „POSLIJE POSLA“ po SUPER cijeni od 5KM. Za kupovinu 5L bilo kojeg Staropramen piva u Mercatoru Ložionička, na info pultu preuzmite svoj poklon- KIŠOBRAN. 

Akcija traje do isteka zaliha.

Moj. Najbolji. Mercator.

Mercator plakat Super subota 1200px2

SUPER SUBOTA U MERCATORU

U subotu, 27.10.2018. Mercator obilježava godinu dana od otvaranja maloprodajnih objekata. Vi ste razlog zašto postojimo i upravo zato želimo nagraditi Vaše povjerenje.

Da li se spremni za SUPER SUBOTU i senzacionalni spektakl? Mi jesmo.

Za vas smo pripremili:

        - u svim  Mercator prodavnicama -10% popusta uz Pika Karticu za račun iznad 50KM (popust se ne odnosi na artikle koji su već na akciji, artikle SNIŽENO, posebno označene artikle, štampu, dopune za mobilne telefone, cigarete i ne zbraja se s drugim popustima);

        - u Mercator centrima u Boriku (Banja Luka) i Ložioničkoj (Sarajevo) pripremili smo KOLO SREĆE za sve one koji ostvare račun preko 50 KM;

        - u Mercator centrima u Mostaru, Tuzli i Brčkom, za sve račune iznad 50 KM, dodjeljivaćemo fantastične poklone;

        - promocije i degustacije dobavljača.

KAKO ZABAVITI MALIŠANE?

SUPER SUBOTA ne bi bila SUPER da nismo pripremili nešto i za naše mališane. U Mercator centrima u Ložioničkoj (Sarajevo), Tuzli, Banja Luci (Borik) i Mostaru pripremili smo kreativne radionice za djecu. Mališani će imati priliku izraziti svoju kreativnost kroz crtanje, izradu čestitki i rođendanskih dekoracija... Naravno, biće i animatori koji će na najbolji i najzanimljiviji način zabaviti naše najmlađe.

U četvrtak 25.10.2018. u Mercator centrima Ložionička u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banja Luci biće upriličeno igranje šaha za penzionere. Pripremili smo i super promocije i degustacije naših dobavljača, kako bi iznenadili naše lojalne kupce. Samo u Mercatoru!

SVI STE DOBRODOŠLI!

Merima

Spektakularni SHOPPING DAY u Mercator centrima

Da li ste spremni za 25.8., gdje počinju senzacionalna iznenađenja i sniženja za sve naše kupce u Mercator centrima?

Očekuju Vas:

-          Trojni Pika bodova u Mercator prodavnicama

-          Čarobno kolo sreće sa fantastičnim nagradama za školarce

-         Senzacionalni popusti zakupaca u Mercator centrima

-          Zabavna priprema za školu- kreativne radionice za djecu

-          Super promocije i ukusne degustacije;

Potražite kreativne dječije radionice u svim hipermarketima (crtanje, mozgalice, pitalice, zagonetke) u dva termina. Prvi termin je od 10-13h, drugi termin od 17-19h. Iskušajte Vašu sreću i zavrtite naše Kolo sreće u Boriku i Ložioničkoj od 12h.  Ne zaboravite naše super promocije i ukusne degustacije u svim tržnim centrima. U Sarajevu, u Ložioničkoj vas očekuje druženje sa Patkom Juniorom, gdje ćemo upriličiti i nastup dječije plesne grupe Aster iz Sarajeva. 

SVI STE DOBRODOŠLI! 

Dan grada web

Turnir u stonom tenisu

U Mercatoru Ložionička, povodom proslave Dana grada Sarajeva organizovali smo dvodnevni turnir u stonom tenisu, inspirisani Svjetskim prvenstom u ovom sportu održanom u Sarajevu 1973. godine.

U petak, 6.4. od 14h posjetioci centra Ložionička se mogu prijaviti za učešće, a mečevi počinju od 18h. U subotu, 7.4. prijave za učešće počinju od 10h, a mečevi od 15h.

Najuspješnije učesnike turnira će nagraditi Intersport, Džajić, Segredo Dolce i Muscle Freak te Škola stonog tenisa "Stens".

Festival Bavarske u Mercatoru

Predstavljanje bavarskih mliječnih proizvoda i piva kroz promocije i degustacije, još je jedan razlog da ovog vikenda posjetite Mercator Ložionička, Mercator Borik, MC Tuzla, MC Mostar i MC Dobrinja ili Mercator prodavnicu na Ilidži. Festiva Bavarske nastavlja se od 30.3. do 1.4.

FB Festivak Bavarske u Merc 2

zabavni porodicni vikendi Borik

Svake subote tokom marta organizujemo za naše najmlađe interesante radionice u igraonicama u Mercator Centrima.

10.03. ZABAVA SA PJESKOM U BOJI
17.03. PUFNASTI MAŠTOGRAD
24.03. DOČEKAJMO SPREMNI VJESNIKE PROLJEĆA
(Mercator Borik, Mercator Centri u Mostari i Brčkom)

10.03. i 11.03. ZABAVA SA MASKAMA
17. i 18.03. PLEŠIMO ZAJEDNO UZ OMILJENE NAJSLAĐE MUZIČKE HITOVE
24. I 25.03. BALON ANIMATOR KOJI ĆE VAS OČARATI
(Ložionička, MercatorTuzla)

Svake subote u Mercator hipermarketu u Mercator Centrima po super cijeni potražite porodični ručak.